За дослідженням вчених Університету Ньюкасла (Велика Британія), Учасників європейського дослідницького проекту Quality Low Input Food (QLIF) та Інституту продовольчих ресурсів НААН України.
На 50% більше Омега-3 жирних кислот, які:
– понижують ризик серцево-судинних захворювань;
– підвищують розумові здібності;
– сповільнюють процес старіння
Вміст незамінних амінокислот та замінних більший на 10,8% та 11,2% відповідно
На 60% більше імуно-стимулюючих антиоксидантів
Вміст білку та «справжнього» білку більший на 2,04% і 1,7% відповідно
На 11% більше α-ліноленової кислоти, яка:
– корисна для здоров’я серця, так як понижує рівень холестерину;
– ефективно розщеплює надлишкові жирові клітини
М’яка пастеризація під час обробки дозволяє зберегти більше вітамінів та інших корисних мікроелементів
На 74% більше йоду